A H & M üzletek Dél-Afrikában “rasszista” harisnya felett szálltak

A H & M üzleteit Dél-Afrikában temették el, miután a márkát a múlt héten a rasszizmus miatt vádolták.

A rendőrség kénytelen volt ribberlöveket használni, hogy feloszlassa a radikális gazdasági szabadságharcosok (EFF) által szervezett tüntetéseket. A BBC azt állítja, hogy a videofelvétel azt mutatja, hogy az emberek rúcsadnak manökeneket és ruhák síneket, valamint az ablaktörlő ablakokat.

H & M bocsánatot kért a múlt héten, miután egy fekete gyermeke képét egy zöld kapucnis ruhában, a “legmenőbb majom a dzsungelben” olvasta. A márka azóta eltávolította a kapucnivalot és a képet üzleteiről és online platformjáról. Átmenetileg lezárta Dél-Afrika üzleteit is “a munkavállalók és az ügyfelek aggodalma miatt”.

A lánc az események nyomán kiadott egy nyilatkozatot a Twitteren keresztül.

Az EFF azonban védte a tiltakozásokat.

“Mi maradt ki az egész nyilvános elbeszélésen #EFFprotest a H ​​& M elleni fekete-rasszizmus ellen azt jelenti, hogy az EFF Ground Forces nem csak egyetlen tárgyat ellopott vagy kifosztott “olvasható egy csipog.” Mennyire békés és rendezett lehet a tiltakozás? “

Singer A Weeknd tagjai a H & M-vel folytattak kötéseket a sorban, ugyanúgy, mint a G-Eazy rapper, aki márciusban tervezett egy márkával ellátott ruházati vonalat.