Emilia Clarke összehasonlítja, hogy hollywoodi nő, aki foglalkozik a szexizmussal

Emilia Clarke azt mondta, hogy a férfival uralt hollywoodi nő “olyan, mint a rasszizmus kezelése”.

A 30 éves Trónok harca a csillag arról beszélt, hogy folyamatosan küzd a szexizmus ellen az iparágban, mondván Rolling Stone magazin: “Annyira naiv vagyok, hogy azt mondtam, de olyan, mint a rasszizmus kezelésében.

– Tisztában vagy vele, és te is tisztában vagy vele, de egy nap elmész: Ó, Istenem, mindenütt ott van! Mint ahogy hirtelen felébredsz, és elmentél: “Várj egy kurva másodpercet, ugye … … máskülönben bánsz velem, mert van egy pár mellem?

“Nagyon hosszú időbe telt, hogy látom, hogy másképp kezelnek, de körülnézek, és ez az én mindennapi életem.”

Emilia Clarke

David Slijper a Harper’s Bazaar számára

Amikor a kérdező azt állítja, hogy a színésznő “nagymértékben részesült” a melléből, Clarke azzal érvelt: “Nem akadályozza meg, hogy feminista.

“Igen, van egy szempillaspirálom, és magas IQ is van, tehát ez a két dolog ugyanaz lehet.”

Hozzátette, hogy szeretne saját, “szép, vicces nőkkel teli” produkciós céget elindítani, hogy ellensúlyozza a nők hiányát a tévében és a filmben, mind a kamera mögött, mind a kamera előtt.

“Igen, van egy pár mellem, és nem kedvelik őket, nem túl nagyok? Te is nagyon jól vagy, te vagy a klubban!” – viccelődött a színésznő.

Annak ellenére, hogy a szexizmus Clarke eddig karrierjében találkozott, azt is elfogadta, hogy nagyon “szerencsésnek” bizonyult, hogy a hatalmas Haleesi harcos szerepet játsszon a hit HBO sorozatában.

– A nők jó uralkodók voltak – folytatta. “És akkor ez egy olyan karakter, amiről tudom, hogy játszik? Ez annyira szerencsés.

“Bárki, aki úgy gondolja, hogy nem feltétlenül szükséges, csak arra a politikai környezetre kell figyelnie, amelyben mindannyian együtt élünk.” Ó, nem, szükség van rá.