Dior J’Adore L’Or parfem pregled – Dior Grasse parfemi i colognes

Ako je “što vam je najsnažnije mirisne mirise?” bila je kategorija Obiteljska feud, odgovor broj jedan vjerojatno bi bio “parfem moje majke”. To je anegdota koju ponovo čujete. Ali, dok se svakako sjećam mirisa moje mame, bio je Cartier u mom djetinjstvu i teško na vanilije – to je moje parfeme prošlih godina koje me odmah vraćaju u vremenu. Uostalom, imao sam sasvim ljubavnu vezu s mirisom, a zbirka je to dokazala.

Prvi parfem koji sam ikad imao bio je Cacharelova Anais Anais, koja je izdana 1978. i mirisala je ovako. Ali oh kako sam voljela tu bocu. Bila je sitna i kratka, slonovače i ružičasta, prekrivena djevojčastim cvjetovima. Iako nikad nisam volio prahoviti miris, cijenio sam svaku spritz. Ubrzo nakon toga, moj miris znaka evoluirao se u filozofsku Iznenađujuću Milost, koju sam religiozno nosio do kraja srednje škole. Do današnjeg dana, kad ga uhvatim, odmah me vraća u svoju spavaću sobu iz djetinjstva, kao da se teleportiranjem pripremam za školu bez brige na svijetu. To je šampanjac, mladenački miris koji bi itko mogao voljeti.

slika

Mali okus moje trenutne zbirke parfema.
Jenna Rosenstein

Kad sam navršila 15 i 16 godina, razvio mi se ukus u parfemu; Želio sam nešto malo sofisticiranijih. Prvo, postojala je moja Marc Jacobs Daisy faza. Nosio sam ga na gotovo svakom “datumu” koji sam imao kod svog prvog dečka, a to je vjerojatno i zašto se i dalje trese kad ga mirišem (ispričavam se i Daisy i mojem prvom dečku – to nisi ti, to sam ja). Bilo je boce ili dvije gospođice Dior Eau Cherie koje sam prskala kroz rekordno vrijeme. Bio sam na glavi gležnja za mirisom, sve dok Dior to odmah nije preoblikovao i prekinuo neoriginalan note karamele kokice. Bio sam zgnječen. Također sam se stavio na boce dizel goriva za život dok se nije upoznala s istom sudbinom. Mirisni, mirisni jasmina i patchouli osvojili su mi komplimente gotovo svugdje gdje sam otišao i mislio sam da nikada neću moći pronaći zamjenu.

Ali bio je jedan miris koji sam uvijek volio, divio se i poštovala – čak i ako to nije bilo, dosegnula sam svaki dan kao mlada žena: J’Adore Dior. Jednostavno je jedan od najslikovitijih i najuspješnijih mirisa modernog doba. Miris dobro svatko, i mislim da je to dijelom razlog što sam se odmaknuo od mirisa, barem u početku. Osjećala se toliko zasićeno da niste mogli podići časopis u ranijim ajetima, a da ne naiđete na oglas za miris. Svatko je imao, svi su ga nosili. U 16 ili 17, osjećao sam se kao da je J’Adore možda bio malo godina – neprimjeren za mene. Ali ja sam se osjećao super svježe, i voljela sam prikazivati ​​izduženu zlatnu bocu na svoju ispraznost.

Prošlo je više od desetljeća – preselio sam se, diplomirao, postao urednik ljepote – i od tada sam skupio neugodne količine bočica parfema u mom stanu. Oni sakupljaju prašinu na svoju prazninu jer mogu nositi samo jednu po jednu, spritz spritz. Ja lažem sebi o tome zašto ih držim toliko mnogo. Ne samo zato što su lijepe, već zato što pokušavam ponovno otkriti miris svog potpisa. Tražim parfem koji udara u moju potrebu za nostalgijom, ali me ipak podsjeća da zapravo nisam 17 godina. Dodavanje još jednog parfema učinilo je upravo to; sve je promijenilo za mene i moju zbirku. Jedna magla mirisima poznata ali sofisticirana; utješno ali povišeno. To je sexier inačica Dior J’Adore pod nazivom L’Or Essence de Parfum. Ono premošćuje jaz između mirisa koje volim kao mlade žene i mirisa koje sada volim voljeti.

slika

Jenna Rosenstein

Nedavno sam proveo nekoliko dana u Grassu s Diorom, saznajući kako ova nova verzija J’Adore dolazi u život. Sve počinje u jasminskim poljima cvjećara Carole Biancalana. Na farmi Domaine de Manon, smještenom između planina s jedne strane i mora s druge strane, žetelice neumorno rade jutarnjim satima kako bi odabrale tisuće rijetkih cvjetova jasmina Grasse. Žetva traje 100 dana. Smeđe pletene košare napunjene su do vrha s malim bijelim laticama, a potom su odmah otpremljene u tvornicu parfema, gdje su destilirane u snažnu i snažnu jasminsku suštinu nazvanu apsolut. Apsolut, stvoren sa stotinama tisuća jasminskog cvijeća, čini ono što L’Or Essence de Parfum čini tako posebnim.

Natrag na farmi, Biancalana je pokupila šaku svježeg jasmina Grasse, protrljala ih u dlan i objasnila da, ovisno o raznim čimbenicima poput doba dana ili dana, cvijeće može uzeti badem, ljušteno ili banana- poput kvalitete. Sve što mi je mirisalo bio je jasmina. Ali kad sam imao priliku mirisati apsolut jasmina ravno iz boce, bio sam mučkan u lice s mirisom banana. Trgovanje mirisom banane potom se odmaknuo poput raznih drugih aspekata cvjetnih, slatkih, zelenih, senzualno neobloženih.

U ovom novom mirisu, apsolut jasmina pomiješan je s apsolutnim ružama, a zatim dodan u ikonastu bazu od vanilije J’Adore koja čini mirisom tako masovnom žalbom. Diorov Perfumer-Stvoritelj François Demachy napomenuo je da ruža i jasmin postoje u izvornom J’Adoreu, ali L’Orov bogati apsolutni sadržaj je ono što ovu novu iteraciju čini tako posebnom. Parfem ruže za ljude koji obično ne vole ružin parfem. To je cvjetnica za ljude koji obično ne vole flore. To je toplo i senzualno na suptilan način.

slika

Dior

Ali, dok miris može imati miran smjelost o tome – boca ne. Izvorna J’Adore boca je ažurirana s daleko očitijim oblikom pješčanog sata. Zlatna kapa koju svi znaju i voli, također ima nadogradnju. Novi žuto-zlatni vrat urezan je i umetnut tako zamršeno da izgleda kao lanac koji je bio omotan okolo i oko boce. Od novog dizajna do soka, ovaj miris je apsolutno izvanredan najbolje moguće. Potpuno iznenađeno je da su svi ovih godina kasnije J’Adore otkrio da je to natrag na moju ispraznost, ovaj put kao moj novi miris potpisa. Boca može izgledati malo drugačija, a miris može biti malo zreliji – ali opet, tako i ja.Dior J’adore L’Or Essence de Parfum, $ 140, nordstrom.com.

DUĆAN